image

Bir kg patlıcan
Yarım kg kuşbaşı et
İki orta boy soğan
İki yemek kaşığı salça
İki – üç yemek kaşığı sıvıyağ
İki – üç sivri biber
Bir – iki adet domates
Tuz, karabiber
Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
Kürdan

Yapılışı:
Patlıcanlar alaca soyulur ve uzunlamasına yarım santim kalınlığında kesilir. Yarım saat kadar acısı çıksın diye tuzlu suda bekletilir ve süzdürülür. Patlıcanlar iyice kuruduktan sonra kızgın yağda kızartılır.

Etler yıkanır, ocağa konulur ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.  Pişen ve suyunu çeken etlere sıvıyağ ve yemeklik doğranan soğanlar eklenir. Soğanlar kavrulunca bir yemek kaşığı salça, tuz ve karabiber ilave edilerek beş – altı dakika daha pişirilir.

Patlıcanlardan iki tanesi alınarak çaprazlamasına birbiri üzerine konulur. Patlıcanların ortasına etli karışımdan konularak, patlıcan dilimleri birbirleri üzerine kapatılır.

Daha önce yıkanıp temizlenen domatesler ve biberler çok küçük olmayan parçalara ayrılır. Bir domates ve bir biber parçası kürdan yardımıyla etlerle doldurulup kapatılan patlıcanların ortasına yerleştirilir. Afiyet olsın 😉

Bütün patlıcanlara aynı işlem uygulanıp fırına dayanıklı bir kaba dizilirler. Diğer taraftan ocakta bir yemek kaşığı salça iki – üç bardak su ile kaynatılarak patlıcanların üzerine dökülür.

Önceden ısıtılmış 170 – 180 derecedeki fırında biberler ve domatesler kızarıncaya kadar pişirilir.  İslim (Kürdan) Kebabı yanında pilavla sunulabilir. 

2 yanıt

  1. Halide Avatar
    Halide

    Harika severek yaptım ve bayilarak yedik

    Beğen

    1. beğenmişseniz ne alâ , afiyet olsun

      Beğen

Yorum bırakın