Aşamalarına değer yöresel bir tatlı geliyor :
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

  1. Piriçleri su ile haşlıyoruz. Haşlanan pirinçlerin üzerine süt ve şekeri ekliyoruz.10 dk pişiriyoruz.
  2. Bir kasede ılık su ile nişastayı topaklanma olmayacak şekilde iyice karıştırıyoruz. Bir yumurta sarısını da ekleyip iyice çırpıyoruz ve tenceredeki sütlü karışıma yavaş yavaş ekliyoruz bir yandan da karıştırıyoruz.
  3. Bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp bir paket vanilyayı da ekleyip karıştırıyorz.
  4. Kase ya da güveçlere sıcak sıcak pay ediyoruz. Güveçleri fırın tepsisine yerleştirip güveçlerin yarı hizasına gelecek şekilde de su koyuyoruz. 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.Afiyet olsun.