Ev kadayıfı ile deneyin derim 😉


Malzemeler:

150 gram ev kadayıfı yada hazır kadayıf

1 litre süt

1 su bardağı şeker

4 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı tereyağı

1 vanilya

1 su bardağı çekilmiş ceviz

1 krem şanti

Yapılışı:

Süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı iyice çırpıp ocağa alıyoruz. Kaynadıktan sonra tereyağını içinde eritip soğumaya bırakıyoruz. O arada kadayıfları kavuruyoruz. Soğuyan muhallebimize bir paket krem şanti ekleyip 3 dk kadar çırpıyoruz . Borcamımızın tabanına kadayıfımızın yarısını dağıtıyoruz üzerine tüm muhallebiyi boşaltarak düzlüyoruz. Üzerine tekrardan kadayıf ve cevizleri serpip soğumaya bıraktıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.