Saray mutfağının önde gelen yemeklerinden

Köz patlıcan ve kuşbaşı et sevenler için enfes bir lezzet;

Malzemeler:

    Beğendi için:

  • 4 adetorta boy patlıcan
  • 1,5 su bardağısüt
  • 1,5 yemek kaşığıun
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1/2 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber

Et’i için

  • 600 gramkuzu but (arzuya göre dana eti)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 4 dişsarımsak
  • 3 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 2 su bardağısıcak su
  • 1 çay kaşığıtuz
  • Yapılışı:

    4 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açın ve  fırın tepsisine alın. 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın.Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streçleyip, 15 dakika kadar bekledikten sonra kabukları soyun.Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.4 diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin.Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin.2 su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.

    Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin.1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1’er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.

    Beğendinin üzerine yumuşacık pişmiş etleri serpiştirin ve servis edin, afiyet olsun..