image

İşlemi ne kadar zor görünsede yapımı oldukça keyifli,kendimce tasarladığım perdeli pilav tarifimi siz okurlarımla paylaşmak istiyor ve gerekenleri sıralıyorum.(6 kişilik)
Malzemeler:
İç harc için;
1 tavuk göğsü(kemiksiz)
150 gram baldo pirinç
200 gram badem
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
Hamuru için;
400 gram un
1 su bardağı süt
Yarım margarin
Yarım su bardağı mısır yağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım kabartma tozu

Yapılışı;
Tuzla Haşladığımız tavuk göğüslerinin suyunu bir kavanoza alıp tencerede sıvıyağ  ve ayrı cezvede soyulmuş haşlanmış ekleyerek bademlerimizle kavuralım üzerine tuzlu suda beklettiğimiz pirinçleri ve yeni bahar,karabiber,tuz  ekleyerek tavuk suyunu üzerine döküp demlemeye bırakalım. Demlenen iç pilavımızın üzerine kıyılmış maydanozları ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamur malzemelerimizi karıştırarak kulak memesi kıvamı alana kadar yoğuralım. Kuru mermer taşına serptiğimiz un ve oklava yardımı ile hamuru ufak bezeler halinde ayırarak yufkaları bir kase ölçüsünde kapatılacak şekilde  açalım. Kasemize yufkayı ortalayıp iç harcımızı hamurumuzu zedelemeyecek şekilde kalenin ortasına dolduralım ve dısarda kalan yufkaları üzerine örtüp ters çevirelim. Bu işlemi tekrarlayıp bitirdikten sonra üzerine soyulmuş badem az sıvıyağ ve yumurta sarısı sürerek 200 derece fırına 40 dakika pişirmeye bırakalım ve bohça şeklini andıran perdeli pilavlarımız hazır Afiyet olsun 😉