image

Bahar geldiğinde arkadaşlarımıza sevdiklerimize en güzel vakitlerimize eşlik eden sarımsaklı sarma tarifimiz,hemen malzemelerimizi sıralayalım
Malzemeler :
Taze veyahut salamura asma yaprağı
300 gram yarma bulgur
50 gram mercimek
50 gram pirinç
3 su bardağı yağ
3 baş sarımsak
2 yeşil biber
1 Maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
Sosu için:
Nane
Pulbiber

Yapılışı :
İç harc malzemelerini doğrayıp harmanlayalım 2 baş Sarımsağımızı dış sos için ayıralım. Çok sıkı olamayacak şekilde sardığımız sarmalarımızı düdüklü tenceremize dizip üzerini az geçecek kadar kaynar su ekleyip tenceremizi ocağa bırakalım düdüklü kaynadıktan sonra altını kısıp 40 dakika iyicene pişmesini sağlayalım diğer taraftan sos için sarımsaklarımızı soyup tuz ile ezelim 1 su bardağı sıvıyağı tavaya koyup sarımsakları baharatlarla birlikte kızana kadar pişirelim. Tenceremizi geniş bir kaba boşaltıktan sonra sosu üzerine gezdirerek muhteşem bir şölene hazır olabilirsiniz yanında tandır ekmeği yenmesi büyük bir tavsiyedir. Afiyetler olsun 🙂