image

Lezzeti ve görünümüyle yemek için sabırsızlanacağınız harikulade hafif bir tatlı tarifimiz geliyor hemen yapıma başlayalım
Malzemeler :
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
1 kremşanti
1 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
5 orta boy muz
100 gram büyük parçalı hindistan cevizi

Yapılışı :
Süt, şeker,vanilya  ve unu tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştıralım baloncuklar oluştuktan sonra margarini ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Büyük kare fırın tepsisini su ile kuru yer kalmayacak şekilde ıslatıp muhallebimizi kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde döşeyip soğumaya bırakalım. Kremşantiyi çırpıp buzlukta 5 dakika bekletelim. Muhallebimiz soğuduktan sonra üzerine kremşantiyi eşit bir şekilde döşeyelim. 12 parçaya böldüğümüz muhallebilerimizin uçlarına küp küp doğradığımız muzlarımızı ekleyip spatula yardımı ile saralım ve Hindistan cevizine bulayalım. Servise hazır demektir
Afiyet olsun 😉